100 jaar Schiphol

Dit jaar, 19 september 2016 om precies te zijn, is het honderd jaar geleden dat het eerste vliegtuig landde op een drooggemalen, drassig stukje grond in de Haarlemmermeer. Een stukje grond dat later bekend zou worden als Schiphol. Die plek markeert een bijzondere geschiedenis.

Schiphol is in die 100 jaar uitgegroeid tot een mainport in de luchtvaartwereld die jaarlijks ruim 58,2 miljoen reizigers ontvangt, waar 1,6 miljoen ton vracht passeert en waar 65.000 mensen hun brood verdienen. Schiphol verbindt Nederland met de rest van de wereld. Reizigers, zakenmensen en goederen bereiken via Schiphol ons land of gaan vanaf hier op wereldreis. Dit verrijkt ons land niet alleen in economisch opzicht maar ook emotioneel. Door Schiphol komen we contact met andere wereldburgers, het is een start- of eindpunt van onvergetelijke ervaringen en mooie herinneringen.

100 jaar geschiedenis
100 jaar geschiedenis in vooruitgang, vernieuwing en ambitie levert natuurlijk bijzondere verhalen en rijke content op. In de vorm van foto’s, films, kennis, interessante mensen, beroepen en evenementen. Er zijn dit jaar ook veel feestelijke evenementen gepland om de verjaardag van Schiphol te vieren met het grote publiek, partners, ‘buren’ en medewerkers. Zo wordt de Schipholtulp gepresenteerd, worden er diverse tentoonstellingen geopend in o.a. Amsterdam Museum en het Stedelijk Museum, wordt een Gouden Boekje uitgereikt over Schiphol en wordt later dit jaar een eigen postzegel ‘100 jaar Schiphol’ uitgegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *