Auto huren op vakantie?

autoverhuur vliegveld

Yes! Eindelijk in Spanje: lekker toeren door het land. Maar eenmaal aangekomen op het vliegveld blijkt het huren van een auto niet altijd even eenvoudig, en lopen de kosten al snel aardig hoog op. Ondanks dat het al bijna zomer is, kunnen vakantiegangers nog steeds besparen.

Daarom deed Skyscanner, wereldwijde reiszoekmachine, onderzoek naar de kosten van autoverhuur voor verschillende reizigers (bijvoorbeeld een gezin of een stel) en locaties (bijvoorbeeld op het vliegveld, in de stad of net daarbuiten). Met deze tips besparen met name flexibele reizigers op kosten voor autohuur. Maar ook laatboekers kunnen nog steeds besparen wanneer zij zich vooraf oriënteren op Skyscanner.nl.

onderzoekskyscanner

De locatie is ook niet alles
Skyscanner onderzocht de prijsverschillen voor verschillende ophaallocaties. Vaak loont het om de gratis shuttlebus te nemen naar een locatie net buiten het vliegveld, want daar huur je dezelfde auto voor een paar tientjes minder. Ga je bijvoorbeeld naar Ibiza deze vakantie, dan huur je voor 290,21 euro een auto op het vliegveld terwijl je in de stad 443,25 euro kwijt bent. Het goedkoopste is in dit geval om voor 278,63 euro met de gratis shuttlebus net iets verder buiten het vliegveld je auto te huren.

Sam Ayles, pr-manager bij Skyscanner:

“Als je van plan bent om naar de stad te gaan en om voor een paar dagen een auto te huren, is het in veel gevallen voordeliger om al op de luchthaven zelf een auto te huren. Land je bijvoorbeeld op de luchthaven van Alicante, dan is het de helft goedkoper om de auto daar meteen te huren dan in de stad. Ons onderzoek laat zien dat het zelfs net voor de zomervakantie loont om te zoeken naar verschillende autohuuropties en deze te vergelijken.”

Tip: breng je de auto liever in een andere plaats terug, dan bekijk en vergelijk je op Skyscanner.nl gemakkelijk de verschillende ophaal- en afleverlocaties.

Voorbereiden? Welnee!
Een auto huren kan natuurlijk ter plaatse: altijd en overal. Maar slimmer is om thuis alvast het voorbereidende werk te doen. Op de plaats van bestemming ben je vaak veel duurder uit en is de kans groot dat de verhuurmaatschappij nog een beperkt aantal auto’s ter beschikking heeft. Met als gevolg dat je noodgedwongen met een Dacia Duster op pad moet, terwijl je zelf dacht aan een Fiat 500. Skyscanner adviseert reizigers daarom zich voor vertrek te oriënteren op autohuur en vooraf te boeken.

autoverhuur

Extra kosten? Graag!
Verhuurders bieden vaak eindeloos veel mogelijkheden aan. Sluit alleen die extra’s af die je nodig denkt te hebben. Let er ook op of er een maximaal aantal kilometers gereden mag worden. Verder adviseert Skyscanner om de voorwaarden vooraf goed te vergelijken om niet voor verrassingen te komen staan. Huur je vaker een auto, sluit dan voor een klein bedrag een jaarverzekering af. Hiermee ben je in heel Europa gedekt en bespaar je geld op je autohuurkosten. En wist je dat het opgeven van één bestuurder – de creditcardhouder – voordeliger is dan twee?

Wat de benzine betreft: voor het voordeligste brandstofbeleid kies je voor terugbrengen met volle tank. Wanneer je de goedkoopste tankstations in de gaten houdt, pakt dit stukken voordeliger uit. Op de website van Skyscanner vind je met het Fair Fuel-icoontje de hits met het eerlijkste en voordeligste brandstofbeleid.

Voor meer inzicht in verborgen kosten en gangbare termen rondom autoverhuur, bekijk je op de website van Skyscanner de online handleiding.

One size fits all
Niet elke auto is hetzelfde en iedereen heeft andere eisen bij het huren van een auto. Op Skyscanner.nl kunnen consumenten daarom bepaalde categorieën aanvinken, zoals ‘klein’, ‘middel’ en ‘groot’. Zo filter je gemakkelijk voordelige opties. En voor ouders met kleine kinderen tipt Skyscanner: Neem je eigen kinderzitje mee in het vliegtuig. Bij de meeste vliegmaatschappijen neem je deze gratis mee.

Benieuwd naar de autoverhuurmogelijkheden in bijvoorbeeld Spanje? Check de site van Skyscanner voor de beste deals: www.skyscanner.nl/autoverhuur/.

One thought on “Auto huren op vakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *